Gevelbegroeiing

De missie van Griffioen Wassenaar, het terug brengen van vasteplanten in openbare ruimten, is afgelopen decennium succesvol volbracht middels het GreentoColour®-concept. Dankzij het concept zijn al vele binnentuinen, borders, verkeersgeleiders en andere toepassingen gedegen van bloeiende planten voorzien. Griffioen Wassenaar betreedt met haar bekende GreentoColour®-concept een nieuwe dimensie: gevelbegroeiing.

GreentoColour®-Gevel by GRØNN

Gevelgroen kan al diverse jaren rekenen op veel interesse, door de gunstige eigenschappen op vlakken als luchtkwaliteit, isolatie, biodiversiteit, ruimte-efficiëntie en natuurlijk de groene identiteit.

Samen met systeemleverancier GRØNN introduceert Griffioen een oplossing voor groene gevels met vasteplanten: speciaal voor P11 ontwikkelde wandsystemen van GRØNN.

Het wandsysteem van GRØNN is vervaardigd van RVS, biedt ruimte voor een sterke wortelontwikkeling en wateropslag. Al met al een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam systeem. Gezamenlijk wordt een zeer solide, duurzaam concept voor groene wanden en balustradebakken aangeboden.

Hiermee kunnen ook gevels, dakterrassen, balustrades, balkon- en erfafscheidingen van vasteplanten voorzien worden. Gezamenlijk met geselecteerde professionele GreentoColour®-partners kunnen de systemen aangebracht en onderhouden worden.

Kenmerken gevelbegroeiing

  • Isoleert het gebouw
  • Werkt luchtzuiverend
  • Duurzame constructie en lage beheerskosten
  • Natuurlijk decoratief
  • Ruimtelijk efficiënt
  • Groene identiteit
  • Beïnvloedt mensen positief
  • Stimuleert biodiversiteit
  • Bevordert verkoeling van het gebouw

De beplanting

Voor een snelle start en jarenlange levensduur wordt een bijzonder assortiment met de extra zware kwaliteit vasteplanten van Griffioen toegepast.

De soortenselectie is gebaseerd op jarenlange ervaring met weerbare en visueel attractieve planten.

Het speciaal voor GreentoColour®-Gevel by GRØNN ontwikkelde substraat is duurzaam en houdt voldoende vocht en voedingsstoffen vast. Hierdoor is slechts beperkt onderhoud nodig.

De constructie

Het systeem blinkt uit in haar eenvoud. De watergift is gebouwd op zwaartekracht, niet op sensoren of andere kostbare, fout- en onderhoudsgevoelige systemen. De volledig roestvaststalen constructie (RVS 316) is degelijk, duurzaam, UV-bestendig, vormvast en volledig recyclebaar.

GreentoColour®-Gevel by GRØNN is toepasbaar bij nieuwbouw en bestaande bouw. Montage vindt doorgaans plaats tegen een wand maar kan ook stand-alone toegepast worden. De maximale hoogte is afhankelijk van het materiaal en de constructie van de wand.

De blauwe potten in het gevelsysteem op onderstaande tekening zijn puur ter indicatie. De vasteplanten worden zonder pot in het speciale substraat geplant. 

  • GreentoColour®-Gevel by GRØNN

Informatie en toepassing

Griffioen en GRØNN beloven lage beheerskosten en een praktisch onbeperkte levensduur van het systeem. Griffioen Wassenaar BV is leverancier van GreentoColour®-Gevel by GRØNN. Voor de montage werkt Griffioen samen met een netwerk van erkende GreentoColour® partnerbedrijven.

Lees ook over de mogelijke belasting- en investeringsvoordelen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
voor groene daken en gevels op de pagina ‘Daken en gevels‘.