Het Concept

 • Openbaar Groen

  Het GreentoColour®-concept is gericht op gemeenten en andere groot groeneigenaren en -beheerders. GreentoColour® is toepasbaar onder alle omstandigheden. Alle projecten zijn maatwerk. Uitvoering vindt plaats door de eigen dienst van Griffioen Wassenaar en door onze partners in het openbaar groen.

 • Particuliere tuinen

  Het GreentoColour®-concept is tevens toepasbaar door hoveniers. Griffioen maakt op basis van de informatie van de hovenier een beplantingsplan, een onderhoudsplan en levert de grond en de vasteplanten. Ook voor compacte projecten. De hovenier zorgt voor grondverbetering, aanplant en onderhoud. Interesse? Neem contact met ons op!

Het GreentoColour®-concept in vijf stappen

 • Ontwerp

  Op basis van de wensen van de opdrachtgever en de uitgangspunten van de locatie wordt door Griffioen Wassenaar een ontwerp met sortimentslijst gemaakt. De belangrijkste vraag hierbij is altijd: “Wat zal op deze plaats groeien?”.

 • Soortenkeuze

  Snelle dichtgroei van de vasteplanten is essentieel om zo onkruidgroei tegen te gaan. Maar ook gebruik bepaalt het sortiment. Betreden, plassende honden, grondsoort, onkruidonderdrukking of strooizout zijn bepalende invloeden. Vasteplanten dienen aan 21 voorwaarden te voordoen voordat ze worden opgenomen in het GreentoColour®-sortiment. De planten worden uitgebreid getest in de voorbeeldtuin. In de praktijk blijkt 10% van het sortiment geschikt voor de openbare ruimte, ruim 100 vasteplanten.

 • Grondbewerking

  Grondverbetering is een essentieel onderdeel van GreentoColour®. Voor het geschikt maken van de bodem zijn in samenwerking met J.K. van den Dool BV vier speciale GreentoColour®-bodemverbeteraars ontwikkeld. De GreentoColour®-bodemverbeteraar wordt verhit tot 70 graden in tunnelovens en is hierdoor vrij van zware metalen, ziektekiemen, aaltjes en onkruidzaden. Het voegt een flinke hoeveelheid langwerkende organische meststof toe aan de bodem die de groei van jonge beplanting stimuleert.

 • P11-kwaliteit planten

  Om de snelle dichtgroei te bereiken wordt een extra zware potmaat P11 (pot 11 cm vierkant) gebruikt. Daarnaast worden 8 planten per vierkante meter toegepast om zo snel mogelijk een dekkend resultaat te verkrijgen. De planten worden op de kwekerij ontdaan van hun potten. Hierdoor wordt er sneller geplant en wordt fors bespaard op kosten van opruimen en afvoeren van afval, terwijl het materiaal wordt hergebruikt.

 • Maai- en bemestingsplan

  Na de winter worden, op precies het goede moment, de vasteplanten met een speciale mulchmachine in één arbeidsgang extreem kort gemaaid en gemulchd. Arbeidsbesparing, want de voedingsstoffen blijven in het milieu en zorgen voor de bemesting. Kort na het afmaaien botten de planten zeer snel uit waardoor onkruidgroei wordt onderdrukt. Door het maaien en mulchen vernieuwen de vasteplanten zich ieder jaar. Dit zorgt mede voor de lange levensduur.

Samenwerking

Gemeenten, groot groen beheerders, hoveniers:

 1. Schaaltekening/DWG met foto’s situatie
 2. Opgave wensen en eisen beplanting
 3. Grondverbetering met GreentoColour®-bodemverbeteraar
 4. Aanplant
 5. Onderhoud

Griffioen Wassenaar:

 1. Beplantingsplan volgens eisenpakket
 2. Levering grond en planten (gelabeld, in kratten)
 3. Onderhoudsplan inclusief maaiadvies