Griffioen Wassenaar nu ook Groene Stad Charta Partner

Griffioen Wassenaar is onlangs toegetreden tot de kring van Groene Stad Charta Partners. Hiermee onderstrepen we het belang dat wij hechten aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Graag dragen wij een steentje bij aan een groenere wereld.

De basis

De basis van Griffioen Wassenaar werd in 1923 gelegd door de grootvader van onze huidige directeur Bert Griffioen. Hij begon als één van de eersten in Nederland een vasteplantenkwekerij. Vanuit een rijke traditie heeft Griffioen Wassenaar zich ontwikkeld tot een marktgerichte, internationaal opererende, innovatieve onderneming. Alles in ons 95 jaar oude bedrijf draait om vasteplanten. We bedienen er twee verschillende markten mee: consumenten via de tuincentra en de professionele markt van het openbaar groen.

Hello Garden en GreentoColour®

Met het ‘Hello Garden’-thema heeft Griffioen Wassenaar zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gerenommeerde speler op de tuincentrummarkt in Noordwest-Europa. Vasteplanten voor de consument dus. Parallel daaraan heeft Griffioen een goede naam opgebouwd bij Nederlandse gemeenten met het vasteplantenconcept ‘GreentoColour®’. Griffioen ontwerpt en verzorgt kleurige, duurzame beplantingen in de openbare ruimte. Van ontwerp tot realisatie.

Duurzaamheid

Bert Griffioen over zijn keus om de Groene Stad te gaan ondersteunen: ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen behoort tot de kernwaarden van ons bedrijf. Net als vele andere mensen van goede wil staan we regelmatig stil bij de vraag: “Hoe laten we de aarde achter voor volgende generaties?” We zetten ons al langer op verschillende manieren in om een bijdrage te leveren aan een betere, ‘groenere’ wereld. Dat komt terug in onze bedrijfsvoering, in ons sortiment en in het goed doordachte ‘GreentoColour®’-programma. Duurzaamheid is een belangrijk vertrekpunt in ons denken en doen. Wij vinden dat deze opvatting al jaren op een goede, creatieve en inhoudelijke manier wordt uitgedragen door stichting De Groene Stad. Het is een belangrijk initiatief dat geboren is in de groene sector. Aan de verdere groei van De Groene Stad dragen we als Griffioen graag een steentje bij’.

Over De Groene Stad

Over dertig jaar leeft ongeveer 75% van de wereldbevolking in steden. Dat stelt eisen aan de leefbaarheid in de stad. Groen speelt daarbij een belangrijke rol. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt de waarde van groen in bijvoorbeeld de verbetering van de luchtkwaliteit, het beheersen van hittestress op warme dagen en het bergen van water. Om de groene kwaliteiten van onze leefomgeving te borgen is een gezamenlijke inspanning nodig van beleidsmakers, bedrijven en burgers. Steeds meer beleidsmakers, ondernemers, politici en adviseurs profileren zich als voorvechters van de Groene Stad. Door het ondertekenen van De Groene Stad Charta, hét handvest voor de vergroening van onze steden en dorpen, maken ze hun groene ambities zichtbaar.

Lees hier meer over De Groene Stad.