Steeds een stapje duurzamer

Op vrijdag 21 september ontvingen wij uit handen van Yolande van den Boom (Directeur MPS-Groep) het 500ste MPS-GAP certificaat.

Eigen kwekerij

Als Griffioen Wassenaar zijn we dagelijks bewust bezig om op een duurzame manier vasteplanten te telen. De vasteplanten die we leveren, komen vrijwel allemaal uit onze eigen kwekerij. Dit is volgens ons een must voor het waarmaken van de behaalde certificeringen; alleen dan weet je waar het geleverde product precies vandaan komt.

De vasteplanten worden op onze locaties in Boskoop en Wassenaar gekweekt in veenarme substraten. De potten worden hergebruikt en er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke meststoffen. Gewasbeschermingsmiddelen worden niet tot nauwelijks ingezet.

MPS-GAP: speciale eisen

Onze kwekerij was al jaren MPS-A gecertificeerd, en heeft nu dus ook het MPS-GAP certificaat. Dit MPS-GAP certificaat is speciaal voor bedrijven die aan retailers leveren. Er gelden hiervoor speciale eisen op het gebied van traceerbaarheid, milieu, veiligheid en hygiëne. Het is de volgende stap na MPS-ABC op de weg naar verduurzaming. MPS-GAP is gebenchmarkt met GLOBALG.A.P.

Hoewel bij MPS-GAP de nadruk ligt op de retail, waarmee we onze afnemers via Hello Garden beleveren, geeft dit ook een meerwaarde voor degenen die planten bij ons afnemen voor gebruik in tuinen en openbaar groen, al dan niet via ons GreentoColour®-concept.

Vijfhonderdste certificaat

Door deelname aan MPS-GAP voldoen wij nu ook aan de eisen die FSI2020 heeft gesteld. MPS-GAP is vertegenwoordigd in het “FSI mandje”. Inmiddels waren er al 499 bedrijven MPS-GAP gecertificeerd in 20 landen en wij hebben nu het vijfhonderdste certificaat; daar zijn we trots op!