Betrokkenheid is het toverwoord

Heel veel serieuze bedrijven zijn op een of andere manier gecertificeerd. De vele stickers op de voordeur getuigen daar vaak van. Een certificering is een waardevol instrument, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Als koper, zeker bij specialisten, ben je er vooral in geïnteresseerd wat er áchter die certificeringen zit. Is er passie, vakmanschap, ambachtelijkheid, liefde voor het vak?

Plantenfabrieken

Dit geldt ook voor kwekerijen van sierplanten. Die kun je in de huidige tijd bijna zien als ‘plantenfabrieken’. Er moet natuurlijk efficiënt gewerkt worden, maar zonder betrokkenheid en vakkennis gaat het niet. Bovendien zijn leveranciers-kwekerijen vaak ‘handelskwekerijen’. Ze hebben een eigen productie, maar kopen ook heel veel in bij andere partijen.

Eigen productie

Binnen GreentoColour® worden nagenoeg alle planten uit eigen productie geleverd. We hebben kwekerijen in Wassenaar en Boskoop. GreentoColour® staat daarom volledig achter de eigen gekweekte producten en is daarbij niet afhankelijk van leveranciers. Dat is binnen ons concept reuze belangrijk, omdat het gaat om het ‘sluitend houden van de keten’, van de inkoop van jonge planten tot en met de daadwerkelijke uitleveringen. Wij hebben het gehele kweekproces in beheer en weten dus precies hoe het met de planten in de teeltfase gelopen is en kunnen volledig achter ons concept staan.

MPS-GAP

De vasteplantenkwekerij achter GreentoColour®, Griffioen Wassenaar BV, zet zich momenteel in om de verdere certificering MPS-GAP te behalen. MPS-GAP is belangrijk voor het deel van het bedrijf dat zich bezig houdt met leveringen aan tuincentra in binnen- en buitenland. Dit certificaat is kortgeleden behaald, de opvolgende certificering is over enkele maanden afgerond.

Hulpmiddel

De certificeringen zijn een hulpmiddel, bedoeld om aan te tonen hoe serieus een leverancier met zijn producten en zijn afnemers omgaat. GreentoColour®, met achter zich een productie van vele miljoenen stuks in 11 cm pot, zet zich er voor de volle honderd procent voor in om dat waar te maken.

Zonder pot

Een ander voordeel is, dat wij, omdat wij volledig kunnen aanbieden uit eigen productie, de mogelijkheid bieden om de planten ‘geklopt’ oftewel ‘zonder pot’ te leveren. Het proces waarin gebruik wordt gemaakt van afbreekbare potten of andere oplossingen wordt hierdoor overgeslagen, door simpelweg op de kwekerij de potten kort voor transport te verwijderen en deze een tweede, derde of vierde leven te geven door hergebruik in de eigen kwekerij. Dat scheelt kosten van transport, 40% kosten plantwerk voor de ontvanger van de beplanting en er is geen afvalstroom op het werk.

Kortom, certificeringen doen ertoe! Maar het echte verschil zit in een stukje betrokkenheid.

Wilt u meer informatie over GreentoColour®? Kijk dan op onze website. Hier kunt u zich ook aanmelden voor onze blog.