mei 2021: Green Cities EUROPE – ‘De Groene Kaap, Rotterdam’

Onlangs is een groot nieuw project opgeleverd in Rotterdam, De Groene Kaap. Het is een groot complex met 450 nieuwbouw huur- en koopwoningen en ruimte voor horeca en winkels.

Het omvat vier havengebouwen met vijf torens die met elkaar verbonden zijn door hoven, loopbruggen en … daktuinen met een grote omvang, maar liefst 7.500 m²! De verschillende groene ruimtes vormen samen een doorgaande route voor bewoners en bezoekers.

  • Landschapsarchitectenbureau LOLA heeft de tuinen ontworpen. Door te werken met verschillende thema’s en kleurenschema’s per tuin of hof, die met elkaar verbonden zijn door bruggen en paden ontstaat een afwisselende wandelroute. Repeterende beplanting maakt dat het toch een geheel blijft.
  • Binder Groenprojecten is verantwoordelijk voor het technisch ontwerp van de daktuinen.
  • Boomkwekerij Ebben heeft zorggedragen voor de bomen en heesters.

Griffioen Wassenaar, met het GreentoColour®-vasteplantenconcept, is op een later moment ingestapt en heeft met de kennis en ervaring van de juiste planten op de juiste plaats het beplantingsplan geoptimaliseerd. In totaal is er ong. 2.500 m² aangeplant met ruim 20.000 P11 vasteplanten van Griffioen.

‘Het substraat waarmee wij voor ons concept GreentoColour werken was niet blaasbaar. De beplanting staat nu dus in een daktuinsubstraat met een andere samenstelling. We pakken deze uitdaging echter graag op. Door te monitoren kunnen we de ontwikkeling van de planten volgen’, aldus Michelle de Roo, ontwerper bij vasteplantenkwekerij Griffioen Wassenaar. 

Door de goede samenwerking tussen alle betrokken partijen ligt er uiteindelijk een kwalitatieve goede, mooie daktuin!

 

Lees het volledige artikel van Green Cities:
‘De Groene Kaap – Rotterdam’